FAQ

Här hittar du de vanligaste frågorna vi får och svar på dem.

 

1.   Jag har funderat på att köpa kettlebells och sett att det finns flera olika modeller, varför ska jag köpa era som ligger i den lite dyrare prisklassen i stället för ett billigare märke?

Det finns en uppsjö av kettlebells på marknaden men det är få märken som har så bra rykte som RKC Kettlebells vilka ligger perfekt i rack/clean och har en finish som andas absolut toppkvalité. Lacken appliceras med ström (e-coating) vilket gör dem extremt slitstarka och skonsamma för händerna. Handtaget har smalare tjocklek på de lättare vikterna för att passa alla. Vi har också många storlekar och även ”mellanvikterna” 10, 14, 18 och 22 kg.

2.   Jag har sett att det finns kettlebells med olika färger, varför har ni inte det?

Vi har endast svarta RKC original kettlebells. Kettlebells med olika färgkoder är ofta anpassade för tävling och designade efter en viss ”standard” för att det ska vara så rättvist som möjligt mellan de tävlande. Äkta tävlingskettlebell – ”competition kettlebells” – av god kvalité är mycket dyra och kostar ungefär det dubbla. Våra kettlebells utgår från att vara tåliga, slitstarka och passa så många som möjligt.

3.   Vilken vikt ska jag välja på kettlebell?

Oftast är 10-20 kg en bra startvikt men det beror naturligtvis på om du har tränat något innan och vad du har för fysiska förutsättningar. Oftast får kvinnor starta med en lite lägre vikt än män men det är långt ifrån en fast regel. Det bästa är om du bor i Göteborg och kan gå på våra kettlebellkurser vilka vi anordnar ofta. Du finner mer information på www.KBCfitness.se  . Vårt gym/butik ligger på Landerigatan 9 i Göteborg. Kom gärna till oss antingen på ett prova-på-pass eller för att testa en kettlebell. Du kan finna mer information under Kurser & Träning ovan i menyn.

4.   Räcker det med en kettlebell för att kunna göra alla övningar?

Du kan alltid börja med en vikt men du kan också med fördel börja med två – en lite lättare och en lite tyngre. Om du köper en vikt kan du sedan efter hand skaffa dig en tyngre när du blir lite starkare skaffar du en tyngre, den lättare vikten kan du sedan använda i nya övningar som du inte är så stark i än. Ett alternativ är att du köper våra större Deluxe-paket med flera kettlebells. Se mer under Butik och Paketerbjudande ovan i menyn.

5.   Vad kostar frakten för min beställning?

Se sidan Leverans, där kan du direkt se vad din fraktkostnad blir. Alternativt kan du hämta din order hos oss på Landerigatan 9 i Göteborg för att på så sätt slippa fraktkostnaden.

6.   Kan jag komma som helt otränad på era kurser?

Vi kräver ingen tidigare träningserfarenhet för att komma på vår kettlebellkurs. Vi har deltagare som aldrig tränat styrketräning tidigare men också deltagare som tränat kettlebells under längre tid. Vad vi erfar från vår kundfeedback så får man ut mycket av våra kurser oavsett nivå. För mer information om kurser se www.kbcfitness.se

7.   Är inte kettlebells bara för dom som vill ha stora muskler?

Nej, verkligen inte. Det är det speciella sättet att träna med kettlebells som är det unika, inte vikten i sig. Visst kan du använda kettlebells som vilken vikt på gymmet som helst och bygga stora muskler, men det är inte det som är själva idén med kettlebellsträning. Genom swingar och andra ballistiska övningar och rörelser får du en stark, smidig och rörlig kropp – inte stor och biffig.

Kommentera